dinsdag 23 september 2014

Heerlijke paprikasoep

Bij een vriendin kreeg ik laatst een heerlijke paprikasoep. Erg makkelijk om te maken, bomvol groente en heerlijk! Vandaag deze thuis gemaakt. Met een stokbroodje met kruidenboter er bij een fijne maaltijd om een keertje bij de TV te eten.

Het recept komt officieel van AH waar hij met 2 kleuren paprika wordt gemaakt en je dus echt 2 aparte pannen soep moet maken. Deze is aangepast en wat gemakkelijker, maar absoluut niet minder lekker.

Wat heb je nodig?
  • 2 uien
  • 2 el olie
  • 4 rode paprika's
  • 3 a 4 tomaten
  • 2 groentebouillontabletten
  • 500 ml kraanwater

Bereiding
1. Snipper de ui. Verhit in een pan de olie. Doe de ui in de pan en fruit 5 min. Roer regelmatig.



2. Snijd de paprika's in stukjes en de tomaat in blokjes. Voeg de rode paprika, tomaat, de groentebouillontabletten en water aan de ui toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken.



3. Neem de pan van het vuur en pureer de soep. Dit gaat het gemakkelijkst met een staafmixer, maar als je dit niet hebt kun je het denk ik ook in de blender doen. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verwarm nog 2 min.


Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten